1. Haberler
  2. Güncel
  3. Evlat nöbetindeki baba: Orası senin yerin değil

Evlat nöbetindeki baba: Orası senin yerin değil

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor.

3 Eylül 2019’da başlayan eylem, bin 154 güne ulaştı.

Farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi yapan 38 aile evladına kavuştu.

Oğlu üniversitede okuduğu dönem kaçırıldı

Umutlu bekleyişlerine devam eden ailelerden Yusuf Erdinç, 4 sene önce oğlu Mikail Erdinç için Van’dan Diyarbakır’a geldi.

İHA’nın aktarımına göre; baba Erdinç, çocuğunun HDP aracılığıyla İstanbul’da üniversite okuduğu zaman dağa kaçırıldığını söyledi.

“Elindeki kalemi kırıp yerine silah verdiler”

Oğlundan 2015’ten bu yana haber alamadığını belirten Erdinç, Oğlum avukat olacaktı. HDP aracılığıyla kaçırıldı. 2015’ten bu yana oğlumdan bir haber alamadım. Sağ mı ölü mü hiç bilmiyoruz. Buradan oğluma sesleniyorum. Oğlum nerelerdesin. Var mısın yok musun bunu bilmiyoruz. 4 senedir HDP il binası önündeki çadırda senin için evlat nöbeti tutuyorum. Orası senin yerin değil. Ölsem de sen gelmeyene kadar bu çadırdan bir yere gitmeyeceğim. Etrafına bir bak. HDP milletvekillerinin çocukları orada var mı? Onlar Avrupa’da 7 dil biliyorlar. Sana ne yaptılar, elindeki kalemi kırıp yerine silah verdiler. Ben seni böyle mi büyüttüm. Yine de senin arkandayım. Sen gelmeyene kadar ben bu kapıyı terk etmeyeceğim.” dedi.

Evlat nöbetindeki baba: Orası senin yerin değil
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Foxturk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.